Wat is een NAS?

Wat is een NAS en wat doet het?
Een NAS is een opslagmedium op een netwerk die vanaf elke computer aan dat netwerk (mits die de juiste rechten heeft) kan worden aangesproken.

Hoe ziet een NAS er uit?
Uiteraard zijn er verschillende merken die diverse types leveren. In deze handleiding wordt de NAS beschreven die door Heutink ICT wordt geadviseerd. Dat is de WD My Cloud EX2.
Hoe en wat sluit ik aan op de NAS?
Allereerst sluit je de UTP kabel in de LAN aansluiting aan de achterzijde van de NAS. De andere zijde van de UTP kabel sluit je aan op de tweede netwerkkaart van de server. Mocht je hiermee onbekend zijn, neem dan contact op met de servicedesk. Vervolgens sluit je de NAS aan op het stopcontact. De NAS zal zichzelf nu opstarten. Neem nu contact op met onze servicedesk om zo te laten controleren of de NAS online is.
Wat betekenen de codes die automatisch gestuurd worden in automatisch gegenereerde incidenten?
De NAS wordt ook 24 uur per dag gemonitord. Als er iets aan de hand is met de NAS, dan wordt er automatisch een melding geregistreerd. In deze melding staat een bepaalde foutcode. Hieronder wordt uitgelegd welke actie te ondernemen bij welke code.
Code  Uit te voeren actie 
50      Controleer of de NAS is aangesloten en ingeschakeld is. Is dit het geval, neemt u dan contact op met de servicedesk.
54     NAS herstarten.
60     NAS heeft geen netwerkverbinding. Controleer of de NAS juist is aangesloten.
Is hiermee je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.