Wat is een router?

Een router is een apparaat dat ervoor zorgt dat meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet kunnen.
Een modem zorgt hierbij voor de internetverbinding.

Welk type router heb ik?
Heutink ICT levert verschillende type routers.
Dit is afhankelijk van de internetsnelheid die afgenomen wordt bij de internetprovider.
Hieronder een aantal van de routers die Heutink ICT levert met een korte beschrijving:

• Cisco 866/867
    De Cisco 866 en 867 kunnen maximaal een internetsnelheid aan van 200Mbps. Mocht je dit type router in bezit hebben en je gaat met het internetabonnement naar een hogere snelheid, dan is het raadzaam om contact te leggen met de accountmanager. Het is van belang om een router te bestellen die de nieuwe snelheid wel aan kan.
    1. xDSL poort
    2. Gigabitethernet1 WAN poort
    3. Ethernet LAN poorten
    4. USB poort
    5. Seriƫle poort - Console
    6. Aan/uit switch
    7. Stroomadapter aansluiting
    8. Reset knop
    9. Anti diefstal aansluiting
  • Cisco 1921
    De Cisco 1921 kan maximaal een internetsnelheid aan van 300Mbps. Mocht je dit type router in bezit hebben en je gaat met je internetabonnement naar een hogere snelheid, dan is het advies om contact te leggen met de accountmanager. Het is van belang een router te bestellen die de nieuwe snelheid wel aan kan. Hieronder wordt de voor en achterzijde van een Cisco 1921 router getoond.
  • Fortigate 60E
    De Fortigate kan maximaal een internetsnelheid aan van 900Mbps.

Indicator      Kleur      Status

PWR            Groen      Apparaat is ingeschakeld
                    Donker     Apparaat is uitgeschakeld
Status          Groen      Apparaat functioneert normaal
                    Knippert groen   Apparaat start op
                    Rood        Alarm, neem contact op met de Servicedesk
Is hiermee je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.